O projekte Infobáza modrej hliadky

Upravené dňa Mon, 15 Jan v 8:07 DOOBEDA

V oblasti praktických digitálnych nástrojov a informačných zdrojov zaostávame. Síce v mnohých oblastiach existujú, ale ak sa špecifické informácie týkajú iba menšej skupiny ľudí (ako napr. ľudí s poruchami autistického spektra - PAS), nemusí byť jednoduché sa k nim dostať. 


Existuje mnoho online zdrojov, či už na webe úradov, štátnych inštitúcií, či vo forme rôznych brožúrok, blogov a článkov. Tieto informácie sú žiaľ často príliš všeobecné - nereflektujúce špecifiká diagnózy PAS, neaktuálne, prípadne nekompletné a neobsahujú úplne praktické detaily, potrebné k úspešnému zvládnutiu procesu. Typickým príkladom môže byť napr. proces získania preukazu osoby s ŤZP alebo zíkanie príspevku na auto pre osobu s ŤZP. 


Infobáza Modrej hliadky predstavuje návody na riešenie životných situácií (nie len, ale aj) v styku šo státom a samosprávou v súvislosti s diagnózou PAS. Ide o podrobné návody, ktoré píše denná prax. 


V rámci svojej dennej činosti sa ako Modrá hliadka zabezpečujeme udržateľnosť tohoto projektu. Portál rozvíjame a aktualizujeme. Vznikajú nové články a pôvodné sú a budú aktualizované.


Portál je dostupný pre všetkých a zdarma.


Projekt je financovaný z prostreidkov o.z. Modrá hliadka a s príspevkov jej individuálnych aj inštituciálnych podporovateľov.


Ak sa Vám tento projekt páči, o.z. Modrá hliadka môžete podporiť TU.


Projekt finančne podporil Bratislavský samosprávny kraj.



Ďakujeme za podporu!

Bol tento článok nápomocný?

To je skvelé!

Ďakujeme za odoslanie reakcie

Prepáčte! Nemohli sme byť nápomocní

Ďakujeme za odoslanie reakcie

Dajte nám vedieť, ako môžeme vylepšiť tento článok!

Vyberte aspoň jeden z dôvodov
Vyžaduje sa overenie CAPTCHA.

Spätná väzba bola odoslaná

Oceňujeme si vašu snahu a pokúsime sa článok opraviť